Klinik Uzmanlıklar

DEVLET VE ÖZEL HASTANELERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

Ülkemiz nüfusunun; 12.29′ u, yaklaşık 8,5 milyonu engellidir. Bu durum, aileleri ile birlikte düşünüldüğünde, büyük bir yekun teşkil etmektedir. Engelli istatistik bilgileri ve yayımlanmış raporlar için bknz; www.candaozurolmaz.org

Yapılan tüm yasal düzenlemelere rağmen Engellilerin, sağlık hizmetlerinden yeteri kadar faydalanamadıkları yapılan araştırmalarda görülmektedir. Bunun en önemli nedeni, fiziksel sorunlar ve personelin engellilik bilincinden yoksun olmasıdır. Bu konuda Hastanelerimizin yapacağı fiziksel düzenlemeler ve personel eğitimi büyük önem taşımaktadır. Çünkü engellilerin rahat hareket edebileceği fiziksel düzenlemelere, (belirlenmiş standartlara uygun olması) kendileri ile iletişim kurabilme becerisi gösteren, eğitimli personele çok büyük ihtiyaç bulunmaktadır.

Özellikle belirtmek isteriz ki, hastane personellerinin %10 oranında “İşaret dili” eğitimi alması, yasal bir zorunluluktur.

Hastanemizde yapılması önerilen düzenlemeler;

1- “Engellilerle, etkili iletişim becerileri” eğitimi .(tüm personele için)

2-Personele “İşaret Dili” eğitimi verilmesi

3-Giriş kapıları ve rampaların Fiziksel engellilere göre düzenlenmesi

4-Hastane içinde Görme engellilerin ve Tekerlekli sandalyeli hastaların hareket kabiliyetini kısıtlayan fiziksel engellerin kaldırılması-düzenleme

5-Asansörlerin standartlara uygun hale getirilmesi

BİRUNİ EDO bu konuda, uzman kadrosuyla, engellilerin, erişilebilirlik-ulaşılabilirlik sorunun ortadan kaldırılmasını sağlayacak düzenlemelerin yapılmasında kurumlara “danışmanlık” hizmeti vermektedir.

Referans için bknz; http://biruniegitim.com/index.php/referanslarimiz/

Verilecek Danışmanlık hizmetlerimizi ve birlikte neler yapabileceğimizi konuşmak üzere;

ARAYIN GÖRÜŞELİM

 

BİRUNİ EDO