Klinik Uzmanlıklar

BURGANBANK ENGELLİLERİNDE BANKACILIK HİZMETLERİNDEN YARARLANMASI İÇİN; ARTIK ERİŞİLEBİLİR (FİZİKSEL VE BİLİŞSEL ERİŞİM DÜZENLEMESİ)

Ülkemiz nüfusunun; 12.29′ u, yaklaşık 8,5 milyonu engellidir. Bu durum, aileleri ile birlikte düşünüldüğünde, büyük bir yekun teşkil etmektedir. Engelli istatistik bilgileri ve yayımlanmış raporlar için bknz; www.candaozurolmaz.org

Engelliler, Bankacılık hizmetlerinden yeteri kadar hizmet alamamaktadır. Bu konuda bankalarımızın yapacağı fiziksel düzenlemeler ve personel eğitimi büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda yayımlanan, tüm bankaların (katılım bankaları da dahil) “Bankacılık Hizmetlerinin engellilerin de Erişilebilirliğine Dair Yönetmelik” kapsamında, düzenleme yapılması yasal bir zorunluluk oluşturmaktadır. Gerekli düzenlemelerin yapılabilmesi için, bankalarımıza verilen süre, 01.Ocak 2018 tarihinde dolmuş olacaktır.

BİRUNİ EDO bu konuda, uzman kadrosuyla yönetmeliğin amir hükümlerinin uygulanması ve engellilerinde erişilebilirlik-ulaşılabilirlik sorunun ortadan kaldırılması sağlayacak, “danışmanlık” hizmeti vermektedir.

BİRUNİ EDO, bu kapsamda, Daha önce A&T BANK’a internet bankacılığı, (ATM’lern kullanımı ve şubelerdeki fiziksel düzenlemeler dahil) BİLİŞSEL VE FİZİKSEL düzenlemelerin yapılası ve uygulanması için, danışmanlık hizmeti vermişti. Tecrübe ve bilgi birikimine sahip kadrosuyla,  şimdi de BURGANBANK'a "BİLİŞSEL VE FİZİKSEL" düzenlemeler için danışmanlık hizmeti vermektedir, 

Artık engelli bireyler, bankacılık hizmetlerinden yararlanabileceği bir bankaya daha sahip oldu

Bankamızın gösterdiği engelliler için gösterdiği, bu gayret ve duyarlılığın diğer bankalara da örnek olmasını diliyoruz.

HAYIRLI OLSUN, HAYIRLAR GETİRSİN

BİRUNİ EDO